Otvaranje Trećeg Oka

Ova vežba se radi sa specifičnim tonom i govorom. Vežba se treba raditi 4 dana za redom. Regularna meditacija za treće oko bi trebala slediti za kompletno otvaranje i utvrđivanje energije. Ova vežba ga samo pokreće. Daljnji rad je potreban i mora biti nepromenjiv za maksimalan rezultat.

Sedi, sa uspravnim leđima.
Postavi ruke kao na slici. Za ljude koji su dešnjaci, desna ruka vam treba stisnuti levi kažiprst. Za levake, leva ruka vam treba stisnuti desni kažiprst. Palac treba pritisnuti kao što je na slici, na mesto gde nokat završava.

Kad osetite jako slab električni šok, znaćete da ste pronašli pravo mesto. Nemojte se obeshrabriti ako ga ne možete naći. To se pojavljuje kod onih koji imaju prirodno jake aure. Ovo usmerava tok energije u treće oko.

Ova mudra se može koristiti u bilo kojoj regularnoj meditaciji za treće oko. Zadržite ovu poziciju šake tokom meditacije.

3. Udahni kroz nos i pri izdahu vibriraj «THOTH». Thoht je vladar šeste čakre i treće oko je mesec. Pusti dah sporo kroz usta i vibriraj:

TH-TH-TH-TH-OH-OH-OH-TH-TH-TH kao jedan dugi izdisaj (vibriraj zvuk jedanput u izdisaju, kao pri Jogičkom brujavom dahu).
Sada, ovo je važno. TH i OH vibriraj u isto vreme. Trebalo bi da praviš TH zvuk kroz čitav izdisaj.
Jezik će ti vibrirati između zuba. Nameštanje može potrajati par sekundi da bi se dobio osećaj na sredini čela (Treće oko), ne brini, samo idi dalje. Pokušaj pronaći ispravnu vibraciju koju ćeš moći da osetiš u čelu. Ovo će zahtevati par eksperimenata. Uradi najbolje što možeš. Možda ćeš morati ponavljati i do petnaest puta dok ne uspeš, ali moraš biti uporan!

4.Ovo gore napravi 4 puta za redom i opusti se.

5. Sada, poravnaj svoje treće oko pravilno tako što ćeš ga vizualisati sa krajem okrenutim ka unutra kao što je ilustrovano na slici. Boja trećeg oka je svetlo bela, kao minijaturno sunce.

6. Veoma je važno da čitava ova vežba bude rađena ČETIRI dana uzastopno. Po mogućnosti sa 24 časa razmaka. Tada je ispravno urađeno i učinili ste prvi korak ka otvaranju i aktiviranju vašeg trećeg oka.


7. Kad završiš, važno je meditirati na treće oko da bi energija mogla teći. Tako će biti potpuno otvoreno.

Samo zatvori oči i «gledaj» u treće oko, na sredini čela. Važno je opustiti se i ne naprezati oči, iako su zatvorene. Na početku, obično bude crnina, zavisno koliko je aktivno treće oko, onda su moguće razne boje i oblici kao u kaleidoskopu. Kao proricanje iz crnog ogledala. Boje i oblici će postati slike nakon dugih i regularnih meditacija. Upamti, pogled ti mora biti lagan i opušten. Osećaj pritiska je normalan nakon završetka meditacije. To nestane s vremenom.

Što možeš očekivati:

Jedan od prvih iskustava je glavobolja i pritisak na centru čela. Takođe se može činiti da taj osećaj dolazi iznutra, obično centimetar ili dva ispod površine čela gde utiče na šestu čakru. To je pozitivni indikator, pinealne žlezde koja se budi i počinje funkcionisati na zdrav način.

Možeš takođe osetiti bol i pritisak kad god se fokusiraš na treće oko ili meditiraš na treće oko. Ovo je potpuno normalno i smanjiće se s vremenom.

* Neki ljudi mogu osetiti migrenu nekoliko sati posle. Jačina posledičnih efekata će odlučiti koliko je potrebno da se pinealna žlezda pokrene.