Otvaranje Krunske čakre

Da bi ova meditacija ispravno radila, trebate već napraviti Otvaranje Trećeg Oka.

Efekt ove vežbe je jako ugodan. Osećaj lakoće bi trebao slediti. Neki bi mogli osetiti energiju i škakljanje unutar glave, ili po celoj glavi; mali pritisak na krunskom delu i intenzivnu euforiju. Ugodan osećaj lakoće čini astralnu projekciju, i astralna putovanja lakšim. Blaženstvo bi se moglo pojaviti satima pa i danima kasnije.

Kad se pravilno uradi, ova vežba će stimulirasi pinealnu žlezdu i krunsku čakru. Konstantnim stimulisanjem pinealne žlezde, rašće i postati aktivna. Pinealna žlezda je psihičko mesto duše. Sa ovom prerađenom meditacijom, vibracija je moćnija i efektivnija. Bazira se na Bjork Runi.* Otvaranje ovog prolaza jako leči od zavisnosti droga jer prirodno daje jako ugodan užitak.

Ova vežba bi trebala koristiti samo da inicijalno otvoriš krunsku čakru i stimulišaš pinealnu žlezdu. Vibracija je jako intezivna i efektivna, ali produkuje priličnu glavobolju sledeći dan. Ako ti je krunska čakra otvorena osećaćeš prosvetljenje i osećaj blaženstva. Ako ne osetiš ova iskustva u rok od 4-5 dana, možeš ponovit vežbu ponovo tj. koliko god je potrebno da otvoriš krunsku čakru.

Nakon ove inicijalne vežbe, imaju razne meditacije pomoću kojih možeš aktivirati svoju pinealnu žlezdu i stimulisati krunsku čakru.

Duboko udahni i drži dah brojeći do 4; napravi to 5 puta. Ovo ti pomaže da se opustiš, fokusiraš i uđeš u trans. Nakon toga, sav svoj fokus usmeri na 3-će oko. Trebao bi osetiti lagan pritisak i svest na 3-ćem oku.

2. Sada, postavi ruke u poziciju kao na slici i duboko udahni kao na prvoj vežbi buđenja i drži dah dokle god ti je udobno – (ne preteruj) i otpusti dah vibrirajući b-b-b-b-b-b-b-b (vibriraj sa dubokim, laganim glasom sa skoro zatvorenim usnama). Vibracija bi trebala zvučati kao pčela. Pčela je sveta životinja u Drevnom Egiptu i u drugim drevnim kulturama iz ovog razloga.

Slobodno namesti visinu glasa. Koncentriši se na osećaj vibracije u trećem oku, zatim na pinealnu žlezdu. Trebao bi jednu trećinu (1/3) puta dok izdišeš osetiti vibraciju u pinealnoj žlezdi. Onda se koncentriši na krunsku čakru i oseti vibraciju u krunskoj čakri i nastavi širiti svoj izdisaj dokle god možeš. Udahni ponovo i ponovi 4 puta. Vježba je jako moćna, puno moćnija od prošle verzije.

Sada, JAKO VAŽNO –

Zapamti da se treba koncentrisati na čelo (3-će oko), zatim pinealnu žlezdu i na kraju na krunsku čakru. Trebate regulisati svoj izdisaj kako bi ste se uravnotežili. Ovo se čini za trajanje svake vibracije.

Pregled:

Udahni,
Počni sa izdisajem, vibriraj b-b-b-b-b-b-b
Koncentriši se na osećaj na 3-ćem oku
Koncentriši se na osećaj na pinealnoj žlezdi
Koncentriši se na osećaj na krunskoj čakri

Ponovi još 3 puta, sve ukupno 4 puta.

Sada poravnajte svoju krunsku čakru tako što ćete je vizualisati okrenutu ka dole kao što je ilustrovano na slici.

Bjork runa predstavlja intuiciju, zaštitu energije, okupljanje i usmerava moći 4 elementa, lekovita energija i obnavljajuća životna sila.