Rtanj je sagrađen pre 500.000 godina
Saša Nađfeji, direktor Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“

7e3f4fdc0b14ea4edf415fc510ad5b38

Dozvola države za iskopavanja na Rtnju mogla bi da razreši brojne misterije koje su toj planini vekovima pripisivane. Merenja Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ ostavila su naučnike bez dileme da se radi o planski organizovanom oblikovanju. Oni pretpostavljaju da je piramida nastala pre čak 500.000 godina, a da ju je sagradila „unija galaktičkih civilizacija“!

Saša Nađfeji, izvršni direktor i jedan od osnivača centra, kaže da je u slučaju Rtnja ispoštovano previše pravila gradnje piramidalnih struktura da bi se oblik i položaj planine pripisao „poigravanju prirode“.

– Instrumentom zvanim „orao“, koji je pravljen po Teslinom patentu, utvrdili smo da se ispod Rtnja nalaze jezera, veoma bitna za energetiku piramide. Profesor doktor Zoran Kocić, takođe član našeg tima, istim tim instrumentom dijagnostikovao je podzemne šupljine u Visokom – kaže Nađfeji.
On ističe da je Rtanj asimetrična trostrana piramida čiji je odnos dužina krakova vrlo pravilno definisan.

– Najduži krak piramide koji se pruža ka severu dugačak je tri kilometra, jugozapadni je dugačak kilometar i po, dok se krak ka jugoistoku pruža na 0,75 kilometara. Primetićete da je ovde zastupljen odnos 4:2:1, a prosto je neverovatno da se identičan odnos javlja i u razlici nadmorskih visina početnih i krajnjih krakova piramide. Rtanj takođe ima nagib identičan onom na piramidi Meseca u Meksiku, kao i uglove koji se poklapaju sa Keopsovom piramidom – objašnjava istraživač.
Nađfeji tvrdi da su na zemlji sagrađene samo tri trostrane piramide, od kojih je jedna Rtanj, druga se nalazi na Antarktiku, a treću je „progutala zemlja“.
– Najstarija civilizacija na Zemlji ih je gradila u skladu sa stupnjem svog razvitka, a trostrane piramide su pomagale u uzdizanju duhovne energije. Kasnije su građene četvorostrane – tvrdi naš sagovornik.

rtanj1-dnevne

On blagotvorno dejstvo čuvenog rtanjskog čaja, kao i bujanje prirode na „krovu Srbije“ objašnjava „čvorištem energije“ koju Rtanj emituje.
– Sudarom pozitivne i negativne organske energije dolazi do reakcije koja blagotvorno deluje na ljude, životinje i okolinu. Čuvene svetleće kugle koje mnogi tvrde da su videli su verovatno posledica pražnjenja Rtnja usled takvog energetskog naboja – kaže izvršni direktor „Duha Rtnja“ i dodaje da im ljudi često prijavljuju neobične svetleće pojave koje se ukazuju iznad ove planine.
Kao naučnik, Nađfeji nije želeo da ulazi u detalje o uzrocima naučnofantastičnih pojava koje meštani decenijama prijavljuju, a na pitanje ko se pominje kao graditelj srpske piramide kaže: „‘Unija galaktičkih civilizacija’, nešto kao „Star trek“.

picture12

Do piramide u Bosni tačno 300 kilometara

Naučnofantastične prične o Rtnju podgrejalo je i geografsko merenje razdaljine između piramide u Visokom i „srpske piramide“.
– Satelitski snimak i druga merenja pokazala su da je između dve građevine razdaljina okruglo 300 kilometara, a tačno na pola puta leži Ovčarsko-kablarska klisura – zaključuje Nađfeji.

Srpska piramida
Ekipa naučnika tvrdi da je planina Rtanj ljudska tvorevina i mesto kontaka sa drugim civilizacijama

BOLJEVAC – Ukoliko Vlada Srbije udovolji zahtevu Centra za istraživanje i ekologiju “Duh Rtnja” sa sedištem u Švedskoj, ekipa naučnika – koju čine akademik Semir Osmanagić, koji je otkrio piramide u Visokom u Bosni, profesor dr Josip Rendulić, šestostruki doktor i predavač na tri priznata svetska instituta u Indiji, i dr Hari Oldfild iz Velike Britanije – uskoro bi mogla da potvrdi tezu ser Artura Klarka, autora filma “Odiseja u svemiru 2000”, da je planina Rtanj u stvari tvorevina najstarije civilizacije na planeti Zemlji, odnosno da je reč o rukama građenoj piramidi.

– Reč je o grupi entuzijasta koji su se najpre nezvanično, a sada u okviru novoosnovanog centra “Duh Rtnja” bave istraživanjem piramidalnog reljefa Rtnja, speleološkim objektima, pojavama jonizujućih i drugih zračenja ove planine – kaže dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac i ističe:

– Oni su na prezentaciji dosadašnjih istraživanja rekli da ima nagoveštaja da je planina Rtanj, koja ima piramidalni oblik, jedinstven u svetu, u stvari tvorevina najstarije civilizacije i kontaktno mesto sa drugim civilizacijama.

Prva merenja su pokazala da pojedini delovi Rtnja emituju jake elektromagnetne talase i da to zračenje ima pozitivan uticaj na ljudski organizam. Rtanj leži na tri podzemne velike vode, koje se nalaze na dubini od oko 100 metara. Ova ekipa naučnika entuzijasta veruje da se ispod površine zemlje nalaze zidovi piramide i brojni hodnici i zato je podnela zahtev Vladi Srbije da se odobri iskopavanje kako bi ova teza bila potvrđena. Dozvola je neophodna, jer je planina zaštićena.

– Centar je napravio dogovore s nekoliko fondova i fondacija u svetu koje će podržati ekološke projekte, a institut iz Nju Delhija, uz podršku Uneska, želi da ovde na Rtnju izgradi zdravstve
no-naučno obrazovni institut. Za te namene žele da preurede Sokolski dom u naselju Rtanj i još nekoliko objekta. Kako su mi objasnili, hoće da u tom institutu lociraju aparat profesora dr Rendulića, koji ovaj svetski priznati naučnik koristi u lečenju brojnih državnika sveta, a koji u stvari čisti ljudski organizam od svega negativnog – rekao je Marjanović.

Pre mnogo godina piloti su primetili da radari sa zemlje ne registruju avione dok se nalaze iznad šiljka Rtnja i od tada sve letelice zaobilaze piramidu, tačnije lete na pristojnoj udaljenosti od nje.

I PREDSEDNIK OPŠTINE VIDEO ČUDO

O planini Rtanj, visokoj 1.565 metara, koju često nazivaju srpska Fudžijama i “krov Srbije” i koju rado pohode brojni planinari jer je odlična kondiciona priprema za osvajanje svetskih vrhova, u proteklim vremenima ispredane su brojne mistične, često naučnofantastične priče. Brojne novinarske ekipe pre nekoliko godina čekale su vanzemaljce koji su svoj dolazak najavili preko ovdašnjeg ugostitelja. Meštani tvrde da viđaju svetleće kugle koje lebde nad planinom i to povezuju s posetom drugih civilizacija.

– Rtanj jeste mistična planina, i ja sam video svetleće lopte nad Rtnjem. Gledao sam kako se te lopte nad kupolom kreću gore-dole, levo-desno. Međutim, sve je to objašnjivo. Naučnici kažu se radi o prirodnom fenomenu koji jednostavno nije izmišljen – kaže predsednik opštine Boljevac.

Rtanj-Experiment-bases-1024x768

Rtanj Termoviziran
Centar za istraživanje i ekologiju “ Duh Rtnja ”

Termovizijske kamere mere toplotu objekata što im omogućava lepezu primena u raznim oblastima kao i bezbednu navigaciju i u potpunom mraku. Kamera meri toplotno zračenje koje emituje svaki objekat ili telo sa temperaturom većom od apsolutne nule. Čak i ledene sante emituju termičko zračenje koje se nalazi izvan spektra vidljivog svetla. Termovizijske kamere registruju to zračenje i generišu sliku na osnovu razlika u temperaturama objekata. Termovizijske kamere su dugo bile predmet posebnih dozvola za prodaju i korišćenje. Potreba za dozvolama i kontrolom prometa je nestala proizvodnjom modela sa sporijim osvežavanjem slike 9Hz i 25 Hz.

Termovizijska kamera korišćena je i za istraživanja specifičnosti piramidalnog reljefa planine Rtanj. Ovakav način generisanja slike je pomogao u dosadadašnjim istraživačkim poduhvatima centra “ Duh Rtnja “. Ovaj vid snimanja je dobra potpora dosadašnjim istraživanjima.

Snimak Rtnja ( Šiljak ) termovizijskom kamerom

Termovizualiziranjem Rtnja primećeno je da je njegov trostrani piramidalni završetak Šiljak znatno topliji od okolnih brda. Razlog tome su i njegove ravne stranice, pogotovo Južna koja je pod većim uglom otvorena suncu u odnosu na Severozapadnu i Severoistočnu. Viša temperatura je prouzrokovana i postojanjem šupljina u unutršnjosti Šiljka. Na prikazanoj termovizijskoj fotografiji gore, ni gusti oblaci ( predstavljeni zelenim pojasom ) nisu smetali da se zabeleži topla ( cvena ) vizualizacija piramide.

Merenja Teslinom metodom prostiranja niskofrekfentnih talasa koja je izvršio Dr Zoran Kocić sa njegovim patentiranim instrumentom jedinstvenim u svetu i kompanijom “Aquamundi” iz Beograda, su upoređivana sa termovizijskim snimcima. Položaji i pozicije šupljina su se poklopili sa istakutim ( jarko crvenim ) delovima na termovizijskom snimku.

Centar za istraživanje i ekologiju “ Duh Rtnja “ se posebno zahvaljuje tokom ovog istraživanja kompaniji Prodigy d.o.o. iz Beograda na dostupnosti materijala.

picture13  picture14

Termovizijski snimci Rtnja sa dodatnim vizualizacijama ivica ( krakova )