Vrtnja Cakri

Ova meditacija traje samo par minuta na dan i može se raditi u bilo koje vreme kad se možeš koncentisati. Lako se radi i može zameniti celu ili proširenu meditaciju za one koji nemaju puno privatnosti i vremena.

Koncentriši se na bazu kičme ili kralješnice i vizualiziraj prvu čakru kao vorteks (vrtlog). Oboji ga u bogato vibrirajuću crvenu boju i zavrti je u smeru kazaljke na satu. Nastavi je vrteti dok se ne poćne vrti brzo i samostalno.

Nastavi tako sa svim čakrama, vizualizirajući svaku pojedinačno i vrteći ih dok se ne počnu vrteti brzo i samostalno. Svaku čakru vizualiziraj kao vrtlog koji se vrti u smeru kazaljke na satu i oboji ga sa moćnom vibrirajućom bojom za svaku čakru kako je to navedeno dole.

Prva čakra – crvena

Druga čakra – narandžasta

Treća čakra – žuta

Četvrta čakra – zelena

Peta čakra – nebesko plava

Šesta čakra – indigo (plavo ljubičasta)

Sedma čakra – ljubičasta

Kad zavrtiš šestu čakru, koncentriši se na mesto “iza” trećeg oka, na sredini čela. Mnogo ljudi veruje da je treće oko šesta čakra. Treće oko je produžetak šestoj čakri; a ne šesta čakra.

Svaka tvoja čakra bi trebala biti jaka vibrirajuća boja. Čakre koje su mračne, ne rade normalno. Nastavi ih vrteti i koncentriši se vizualizirajući tako da ih vratiš u pravilnu boju. Možeš ih i očistiti ako želiš.

Kad se naše čakre vrte brže, to pomaže i štiti nas od nesreće i bolesti. Takođe nas otvara prema astralu, štiti nas, naše astralno i fizičko telo. Zapamti, rad sa energijom se treba raditi svaki dan; i svaki dan sve više i više, da bi se stvorilo trajno i snažno energetsko polje, prestajanjem se može oslabiti i teže ga je obnoviti.