Meditacija na Zvuk

Dobrobiti kod meditiranja na zvuk su otvaranja raznih puteva u mozgu. Bilo kakav zvuk se može koristiti u ovoj meditaciji. To uključuje bilo kakvu vrstu muzike.

Zatvorite oči i opustite se. Otvorite svoj um i pokušajte “videti” zvukove. Zvukovi obično dolaze u pokretu u spečifičnim oblicima, bojama i talasima. Sposobnost “gledanja” zvuka se zove sintezija. Sintezija je medicinski izraz za one koji su rođeni s tim da vide zvukove i da doživljavaju više čula u isto vreme, kao slušanje boja i ukus oblika. Mali broj populacije se rađa sa sintezijom. Obično izbledi sa godinama i najviše se javlja u detinjstvu.

Iskustvo gledanja zvukova i mešanja čula se može pokrenuti konzumiranjem psihodeličnih droga poput LSD-a, iako droga uzrokuje sinteziju na ne prirodan način, ne može se kontrolisati.

Sa drogom, praktikant nije u kontroli, nego droga. Jako je važno da praktikant, kada jača sebe, uvek bude u potpunoj kontroli nad svojim prirodnim sposobnostima. Zavisnost o eksternim drogama, supstancama koje izmenjuju um kreiraju slabost karaktera i rupe u aurama, i oslabljeno astralno telo. Ne govorim o rekreacijskom konzumiranju marihuane, nego o jakim hemikalijama koje dovode do izmenjene svesti, kao sto su to neki magovi ili šamani radili.

Ljudi koji imaju sinteziju su obično vidoviti i jako inteligentni, prema zdravstvenim učenjima. CIA i Američka vojska imaju izveštaje psihičkih sposobnosti kada otvaraju svoje umove za psihičke ratove. Sintezija se može dogoditi na prvoj meditaciji zvuka, a može i malo dužom vežbom.

Zatvori oči i primeti boje, oblike i pomeranje zvukova. Trebao bi napisati to u svoju Knjigu/dnevnik ako ga vodiš, da bi video kako napreduješ u jačanju psihičkih moći. Trebao bi sve misli ugasiti kao da radiš meditaciju praznine i pokušati «videti» zvukove/muziku. Nakon nekog vremena, ostala čula mogu doći u igru, kako miriše? Kakav je ukus? Najčešće iskustvo je videti zvukove, ali nemoj se ograničavati.

Prirodna sintezija olakšava astralni sluh, vid i ostale psihičke sposobnosti. Sintezija može biti jako lepo iskustvo i nagradna seansa meditacije.

Što vise puteva otvorimo u našem mozgu, imamo više iskustava i sposobnosti. Više ne koristimo samo 5-10% mozga. Da bi se potpuno otvorila ova sposobnost, pojedinac bi trebao slušati razne vrste muzike svaki dan, uzeti vremena slušati i “videti” zvukove u jednoj okolini.

Kao u svemu, što vise koristimo ovu sposobnost, ona postaje snažnija.