tumblr_miy8kf6qRE1qknzn8o1_400Prema 1933 smrtovnice iz dva casopisa Time Magazine i New York Times, Kinez Li Ching-Yun je sahranio 23 zene i preko 180 potomaka u vremenu od 256 godina za koje je ziveo..

Da li je on stvarno mogao biti tako star? Mogao je zaboraviti svoj rodjendan. Environmental Graffiti istrazuje dalje.

Tajne za beskonacan zivot

“Odrzavaj miran (usporen rad) srca- metabolizam, sedi poput kornjace, zivahno hodaj kao golub i spavaj kao pas.” To su bile reci i savet koje je Li dao Wu Li Pei-fu, vojnom diktatoru, koji ga je uzeo u svoju kucu da bi naucio i spoznao tajnu ekstremno dugog zivota.

Li je odrzavao unutrasnji mir i spokoj uma koji su ga i doveli do neverovatne tajne dugovecnosti. (Upravo mi solarnom jogom to radimo , jel tako deluje taj proces u nama i zato mozemo sa sigurnoscu biti i tvrditi da cemo i mi koji je upraznjavamo ziveti mnogo duze nego oni koji to ne rade)!!! Njegova dijeta je u sustini bila uglavnom bazirana na rizi i vinu.

Od 0 Do 256

Neverovatno koliko je malo poznato o Li Ching-Yunovom Ranijem zivotu. Znamo da je rodjen u pokrajini Szechwan u Kini, gde je i umro. Takodje smo saznali iz jednog zapisa, da je za njegov deseti rodjendan putovao u Kansu Shansi, Tibet, Annam, Siam i Manchuria sakupljajuci razne biljke po suncu.

Ocigledno je, po ostalim spisima da je vise od sto godina, Li nastavio prodaju svog lekovitog bilja, a potom kasnije I prodaju bilja prikupljenih od strane drugih ljudi. On je (prema Tajmsu) imao sest-incni dug nokat na njegovoj desnoj ruci.

Mozda mislite da je on izgledao star, zgrcen, sa oronulom kozom ili groznog izgleda, ali kako god bilo izvori iz tog vremena su ostalo zapanjeni njegovom mladolikoscu. Da li sumnjate u sve ovo? Da li je Li Ching-Yun stvarno bio star kako je on tvrdio, da mu nije rodjendan mozda upisan pogresno od strane svestenika, ili je cisto preterivanje?

Hajde da detaljnije ovo sagledamo…

Devet zivota Li Ching-Yun

Po njegovim zapisima rodjen je 1736. godine i ziveo je 197 godina. Medjutim 1930. God. profesor i dekan na univerzitetu Minkuo po imenu Wu Chung-Chien, pronasao je spise koji “dokazuju” da je Li rodjen u stvari 1677. Godine. To su bili zapisi koji su pokazivali kako mu je Kineski vladar licno slao cestitke za njegov 150. i 200. rodjendan.

Dakle postavlja se pitanje da li je on zaboravio svoj rodjendan? Da li je to cak isti Li Ching-Yun?

Gledajuci sve to s medicinske i dokumentovane tacke gledista: Jeanne Louise Calment, francuskinja koja je umrla 1997 godine do sada ima titulu kao osobi koja je najduze zivela na zemlji i to 122 godina, sto je fenomenalna duzina vremena za ljudski zivot.

To bi znacilo, da ako je dokaz koji je otkrio Wu Chung-Chien bio tacan, Li Ching-Yunova starosti bi nadmasila sluzbeni rekord za vise od 130 godina. Da li je ovo medicinski moguce, zakljucite sami?