VAŽNO ZNATI PRE UPUŠTANJA U OVO!!!

Invokacija (prizivanje) Elemenata

Invokacija elemenata je izuzetno napredna i može biti veoma opasna. Postoji mnogo autora koji su pisali iz teoretske i školske perspektive i nisu imali direktno iskustvo sa određenim meditacijama i duhovnim veštinama. Predstaviću vam ovde *moje* lično iskustvo sa meditacijama koje slede. Zapamtite – OVO SU MOJA LIČNA ISKUSTVA I NEŠTO OD ONOGA ŠTO SAM ISKUSILA, VI IH MOŽETE ILI NE MORATE JER SVI SMO RAZLIČITI, ALI OVE MEDITACIJE *JESU* IZUZETNO EFEKTIVNE, MOĆNE I OPASNE.

Ukoliko:

Niste fižički i/ili mentalno zdravi
Ukoliko uzimate *bilo koje* psihijatrijske lekove ili lekove koji utiču na mozak/nervni sistem
Ukoliko patite od Povišenog Krvnog Pritiska
Ukoliko imate toplotne napade tokom menopauze
Ukoliko patite od napada depresije
Ukoliko ne poznajete sebe 100%
Ukoliko ste trudni

Ozbiljno predlažem da se okrenete i radite druge meditacije koje su sigurnije. Jednom kada ste prevazišli bilo koji od problema koji sam navela gore koristeći sigurnije meditacije, možete veoma lagano da nastavite sa ovim meditacijama ukoliko smatrate da ste spremni. Dozvolite da objasnim:

Kada radite invokaciju elemenata, ovo su neki od primera šta može da se desi:

Invokacija vatre će vas učiniti vrućima. Zavisno od broja udisaja koje uradite ( samo do sedam je preporučljivo onima koji su još neiskusni pri radu sa ovim elementom). Čak ni adepti, nebi trebalo da rade više od 20 udisaja. Dok radite meditaciju vatre prvi put, više nego verovatno je da dok je radite, nećete osetiti ništa. NEMOJTE DA NAPRAVITE GREŠKU I URADITE VIŠE UDISAJA NEGO ŠTO OSETITE DA MOŽETE! Osetićete efekte satima kasnije. Efekti invokacije vatre uključuju groznicu, osećaj GORENJA nakon čega se manifestuje topla aura, insomnija i pošto je voda suprotna vatri, možete iskusiti usporavanje vode što može da se manifestuje depresijom. Ovi efekti mogu da traju nekoliko sati pa i do nekoliko dana. Svi imamo neravnoteže određenih elemenata i invokacijom elemenata postižemo ravnotežu tako da je važno da poznajete sopstvene mane i vrline u određenim elementima.

Invokacija vazduha može da previše stimuliše nervni sistem. Vazduh vas može učiniti veoma razdražljivim i previše osetljivima na nekoliko sati do nekoliko dana, u zavisnosti od toga koliko ste udisaja uradili.

Ja sam oduvek bila ekstremna i smela osoba, tako da nisam sebi davala ograničenja pri određenim meditacijama, iako uvek sam koristila zdrav razum. Sada, pri invokaciji ovih elemenata nakon određenog vremena, postajemo otporni na ekstremne temperature, možemo da grejemo ili hladimo svoja tela voljom i možemo postati adepti pri pirokinezi, kriokinezi i ostalim našim prirodnim moćima.

Ukoliko planirate da izvodite elementalne meditacije, iskreno vas ohrabrujem da zapisujete iskustva u svoju knjigu ili dnevnik kako biste mogli pratiti napredak i uticaj koji ove meditacije ostavljaju na vas. Ovladavanje elementima jeste jedna od najviših formi magije moći, dok se drugi igraju naokolo sa pomoćnim sredstvima. Elementi su zasnovani po četiri ugla i pravca. Oni u osnov univerzuma pri magijskom radu. Ivnokacija i usmeravanje elemenata se koristi za ojačavanje sigila i talismana. Svaki ritual ili delo normalno ima elementalnu osnovu. Korišćenjem elemenata moć svake radnje drastično se povećava. Elementalna magija je izuzetno napredna i moćana magija.

Postoje dva načina invokacije elemenata. Jedan je potpuna invokacija kao što sam ja radila (bez izdisaja elementa, ovo je najopasniji način) i drugi je lakši pri čemu izdišete element nazad u eter. Odavde možete nastaviti.

Svako od nas ima slabosti i vrline sa određenim elementima. Gotovo svi imamo neravnotežu elemenata unutar naših duša. Naredne meditacije će ispraviti te neravnoteže.

Nekoliko časova ili dana nakon invokacije elementa, sedite mirno i meditirajte na to kako se osećate. Kako ste se osećali tokom prethodna 24 časa ? Veoma je važno da *osetite* elemente kako biste ih mogli usmeravati i kontrolisati.

Da pravilno invocirate, usmerite, i kontrolišete elemente, morate biti uravnoteženi u svim elementima. Većina nas ima neravnotežu. Ovo se obično može videti u astrološkim kartama. Mi koji napredujemo i nastavimo radićemo.

Morate biti iskreni prema sebi i morate poznavati sebe. Likovi ispod u naprednom odeljku otkrivaju elemente u njihovom pravom obliku. Veoma malo nas je koji smo u neravnoteži samo sa jednim elementom; obično su dva dominantna. Pogledajte u elemente gde većina karakteristika vas opisuju. Uravnotežavanjem svojih elemenata, moći ćete lečiti fizički, psihički, na nivou duše i mentalnom nivou.

Vatra je suprotna Vodi i Vazduh je suprotan Zemlji. Suprotni elementi su ti koji su potrebni kako bi se otklonila neravnoteža. Važno je da budete svesni da invokacija elementa koji nedostaje može privremeno da uzrokuje usporavanje previše-dominantnog elementa.

SVE meditacije su mnogo lakše i brže postižu efekat ako koristite neki od Prizemljivača sa kristalima i orgonitima http://www.prizemljivanje.com

Invokacija Akaše/Suštine

1. Uđite u dubok trans. Zamislite se u središtu beskonačnog prostora. Imaćete osećaj kao da lebdite. Ovde ne postoji ispod ili iznad ili strane. Ovaj beskonačni prostor ispunjen je sa najfinijom energičnom materijom, univerzalnim eterom. Eter je bezbojan, ali našim čulima on izgleda poput ultra-ljubičaste, skoro crno-ljubičaste boje, i ovo je boja kojom zamišljamo eteričnu materiju.

2. Udišite akašu/eter, vizuališite kako ste okruženi crno-ljubičastom energijom kao što biste uradili pri udisanju energije i ispunite čitavo svoje biće sa njom tokom jedanaest udisaja.

Pri rađenju ove vežbe, morate imati na umu da ste jedno sa čitavim beskonačnim prostorom. Morate se osećati kao da ste potpuno odvojeni od sveta. Veoma je važno da se naviknete na ovo neobično stanje uma.

*Za ljude koji su upoznati sa crnim svetlima iz 1970tih i kako su osvetljavala florescente boje na posterima, ovo je boja koju biste trebali vizualisati jer je izuzetno moćna. Crna svetla su ultra-ljubičasta.

3. Meditirajte na osećaj koji dobijete invokacijom ove energije oko 10-15 minuta.

’’Pomenuto je u teoretskom delu da elementi potiču iz akaša principa, kojim su dominirani i održavani u pravilnoj ravnoteži. Nakon dužeg vremena vežbi, vi koji ste postigli rezultate sa elementima bićete u stanju da kontrolišete i najfiniji princip koji je astralni eter.’’

’’Čuli smo da je akaša primarni izvor, sfera svih uzroka. Bilo koji namerni uzrok, poput želje, misli, bilo koja imaginacija stvorena u sferi zajedno sa dinamičkim uverenjem jeste obavezana da bude realizovana uz pomoć elemenata, bez obzira na nivo ili sferu na kojima realizacija nužno mora biti izvedena. Ovo je jedna od najvećih magijskih misterija i univerzalni ključ, koji će shvatiti njegov doseg tek kasnije tokom svoga razvoja.’’
-Franz Bardon ’’Inicijacija u Hermetizam’’ © 1956

Eter (klasični element)
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije.

(Upućeno nazad od Suštine (alhemija))

’’Eter jeste peti klasični element u staro-grčkoj filosofiji i nauci. Ovaj Grčki koncept čini se da potiče direktno od akaše, svog Hinduističkog duplikata. U Grčkim doktrinama čini se da eter beše nebeska vatra, čista esencija gde bogovi su živeli i koju su pirili. U ovoj vezi, čini se da je eter zračna toplota poput ona od sunca, koja može da se rasprostranjuje u praznom prostoru. Grčka reč ’’aither’’ potiče od Indo-Evropskog korena aith- (’’goreti, sijati’’). Ovaj koren se pominje i u imenu Aithiopia (Etiopija), što znači nešto poput ’’spaljena zemlja.’’

’’Verovalo se jednom da je eter supstanca, koja je ispunjavala čitav prostor. Aristotel ga je uvrstio kao peti element (suština) po principu da priroda užasava se vakuma.’’

Oliver Nicholson ističe to da, nasuprot poznatijem širećem eteru 19og veka, stariji koncept klasičnog etera imao je tri osobine. Među ovim karakteristikama, klasični eter imao je ne-materijalnu osobinu, bila je da je ’’manji od sprovodnika vidljive svetlosti’’, i bio je odgovoran za ’’stvaranje metala’’ zajedno sa potsticanjem razvoja svih tela.

[1]’’Robert Fludd tvrdio je da je eter od osobine koja beše ’’profinjenija od svetlosti’’. Fludd citira 3će vekovni pogled Plotinusa, kojim opisuje eter kao prodirućim i ne materijalnim. ’’

’’[2]’’Drugi pogledi iz 1800tih, poput James Clerk Maxwella, Lord Kelvina, i Nikole Tesle, naginjali su ka tome da eter je više sličan, zapravo da je bio elektromagnetno polje.’’’

’’U modernoj fizici, mračna energija je ponekad nazivana suštinom zbog svoje sličnosti sa klasičnim eterom.’’