Sedmogodišnja djevojčica prošlog petka, 16. decembra, ušla je u policijsku stanicu u Damasku. Rekla je da se izgubila i upitala može li ići u toalet, a potom je daljinskim izvana aktiviran eksplozivni pojas koji je imala na sebi. U napadu su ranjena trojica policajaca, a ona je smrtno stradala.

Nekoliko dana nakon, na internetu se pojavio šokantan snimak koji prikazuje roditelje kako se opraštaju od svojih kćeri prije nego li je jedna od njih ušetala u policijsku stanicu.

Najprije se na snimku vidi kako majka odjevena u burku ljubi i grli dvije djevojčice u jaknama i s kapama na glavi.

Majčino lice prekriveno je velom, a na rukama ima crne rukavice. Muškarac koji snima video govori kako se ‘Um Nimr oprašta od svojih kćeri, 7-godišnje Islam i 9-godišnje Fatime’.

“Svoj život posvetile su borbi protiv Asada u Damasku i nastavit će se boriti dok ne poraze svoje neprijatelje’, govori snimatelj, a potom pita ženu: ‘Um Nimr, što želiš poručiti svim muslimanima?’

‘Budite strpljivi, nema nam drugoga’ – govori ona, a snimatelj ju pita zašto šalje u džihad svoje (tako mlade) kćeri.

‘Niko nije mlad kad se radi o džihadu. Svi muslimani imaju obvezu učestvovati u džihadu – objašnjava, a on potvrđuje: ‘ U pravu si. Pođite djevojčice i dajte svoj život Allahu’, govori.

U drugom dijelu snimke djevojčice sjede uz oca odjevene u hidžab, a u pozadini se vidi džihadistička zastava.

‘Hej Fatima, što ćeš učiniti danas?’, pita ih otac, a djevojčica odgovara kako ide u samoubilačku misiju u Damask.

‘Ali imaš samo 9 godina. Ne bi li trebala ostaviti borbu muškarcima? Ili su svi oni pobjegli? Hoćeš li dopustiti nevjernicima da te ubiju ili siluju?’ – pita ju otac, a djevojčica odgovara kratko ‘ne’.

‘Umjesto toga, ti ćeš ubiti njih, nije li tako? Jer muslimani ne dopuštaju da ih se ponižava ni na kakav način’, drži monolog otac, a potom se obraća drugoj kćeri: ‘Hoće li te biti strah? Nećeš strahovati jer ćeš ići u nebo, nije li tako?, pita, a mlađa kći odgovara: ‘Tako je’.

https://www.youtube.com/watch?v=QN3LCQ1zUCE

Izvor: Revolucija.org