Kompanija ”Cicret” predstavila je novi pametni uređaj u vidu narukvice, koji će u početku raditi uz pomoć smart telefona, ali je, kako navode u ovoj kompaniji, cilj da ga ona u bućnosti potpuno zameni.

Narukvica je opremljena minijaturnim LED projektorom koji prikazuje sliku na podlaktici vaše ruke, a niz od osam senzora zadužen je da očita vaše komande i sprovede u delo sve što želite da uradite. To znači da vam telefon sve vreme može biti u džepu ili bilo gde u blizini, a da ćete uprkos tome njime u potpunosti komandovati direktno na svojoj koži.

Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži 3

I to nije sve jer ćete na svojoj podlaktici bez problema moći da surfujete internetom, čitate vesti ili gledate video klipove, i sve to radite praktično na svakom mestu jer je za aktivaciju narukvice potrebno samo pomeranje zgloba napred-nazad ili levo-desno nakon čega će se projector uključiti, a na vašoj koži pojaviti korisnički interfejs sličan onom na samom telefonu.

Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži 4

Narukvica pod nazivom ”Cicret bracelet” će biti i vodootporna, a određivanjem njenog položaja na ruci možete podešavati i poziciju “ekrana”, odnosno da li želite da se pojavi sa gornje ili donje strane vaše podlaktice. Korisnici će, dakle, moći da koriste sve funkcije telefona kao i do sada, samo što će umesto ekrana dodirivati sopstvenu kožu.

Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži 665

Ova narukvica sadrži i USB ulaz, merač ubrzanja, “Bluetooth” tehnologiju, kao i uređaj za bežični internet, a narukvica će biti dostupna u nekoliko različitih boja i u verziji sa 16 ili 32 gigabajta interne memorije.

Kompanija ”Cicret” trenutno skuplja sredstva za konačnu realizaciju projekta, u koji je do sada svoj novac uložilo više od 3.200 malih investitora, pa nema sumnje da će se sjajna ideja osnivača sprovesti u delo. Očekuje se da će se pametna narukvica na tržištu pojaviti do jula 2015. godine, a procenjena tržišna cena biće oko 400 evra.

Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži 2

Uprkos najavi kompanije “Cicret” da ova narukvica treba da zameni smartfon ili tablet, čini se da je uređaj ipak suviše mali da bi mogao da sadrži sve neophodne komponente savremenih mobilnih uređaja, poput jačeg procesora, dovoljno velike memorije i baterije koja bi sve to napajala. Stoga mnogi tvrde da bi “Circlet bracelet” mogla da bude samo produžena ruka nekog smartfona ili tableta koji se nalaze u blizini i obavljaju sve zadatke, dok narukvica služi samo kao eksterni ekran.

Bilo kako bilo, nema sumnje samo u to da nam polako stiže nova era smart telefona, koju je još početkom godine najavio uređaj koji bi mogao da zameni smart telefone, a sada je nagoveštava i sjajan video koji sledi.