Napadnite bočne trbušnjake, zaštitite leđa i istovremeno izgradite nadmoćni torzo.

Bočni trbušni mišići pomažu kod fleksibilnosti i rotacije kičmenog stuba, a u isto vreme sprečavaju moguće povrede prilikom podizanja težih predmeta.

Uz pomoć ove tri vežbe ojačaćete ovu mišićnu grupu i tako sebi pomoći da ostvarite bolji učinak u teretani. Kao dodatni plus tu je i činjenica da ćete vežbanjem bočnih trbušnih mišića u značajnoj meri istopiti masne naslage sa stomaka.

BOČNI IZDRŽAJ SA OPTEREĆENJEM

Ova vežba za celo telo je odlična jer posebno aktivira rad kukova, gluteus i mišiće ramena.

Uzmite izazovnu težinu i u jednoj ruci držite opterećenje u vidu tega. Tako se zadržite 30 sekundi, napravite pauzu u istom vremenskom periodu i sve ponovite sa drugom rukom. Radite 3 do 5 serija po strani.

JEDNORUČNO NOŠENJE BUČICE

Pored toga što ćete radeći ovu vežbu ojačati bočne trbušnjake koristi će imati i vaš stisak.

Uhvatite težu bučicu i stavite je pored tela u visini boka. Sve vreme držite torzo u pravom položaju. Radite vežbu između 5 i 10 minuta tako što ćete menjati ruke na svakih 30 sekundi. Ako vam je ovaj pokret previše lagan, možete probati varijacije sa tegom u nivou ramena ili iznad glave.

ZAHVAT LOPATOM POMOĆU VREĆE S PESKOM

Zapalićete bočne trbušne mišiće ovom zahtevnom vežbom.

Levu nogu povucite nazad i blago savijte kolena dok u pokretu na desnu stranu podižete vreću sa peskom do visine vaših ramena. Vežbu izvodite sa 5 do 10 serija u vremenu od 30 sekundi i pauzom od 30 sekundi.

Izvor: Xsport